Een hoofdstel & bit, weten we hoe het zit?

Heb je altijd al iets meer willen weten over het paardenhoofd in relatie tot hoofdstellen en bitten, dan is deze avond vast iets voor jou.

Samen met Natascha van Eijk (bitfitter) en Annemarie van Gelder (erkend paardendierenarts/ dierfysiotherapeut) organiseren we donderdag 14 november van 19.00-22.30 een avond die toegespitst is op hoofdstellen en bitten, in relatie tot het paardenhoofd.

Wij als paardenkliniek geloven dat een goede samenwerking tussen verschillende deskundigen een meerwaarde kan betekenen voor zowel paard, als ruiter, in het behalen van het beoogde doel.

Dat doel is het creëren van een happy athlete en daar spelen o.a. het hoofdstel en het bit een grote rol in. Vandaag de dag is er een ruim aanbod aan hoofdstellen en bitten. Bijna elke maand komen er wel weer nieuwe modellen op de markt.

 

Hoe ziet een paardenhoofd er nu echt uit?

Waar doen we nu goed aan, als eigenaar, als we op zoek gaan naar een nieuw hoofdstel en/of bit?

Hoe belangrijk (of niet) is een goed passend hoofdstel en/of bit?

Zijn er mogelijk zaken waar we rekening mee dienen te houden als we gaan passen?

Is een anatomisch gevormd kopstuk altijd het beste of misschien niet?

 

Ben je geïnteresseerd en wil je de avond bijwonen, dan graag een mail met je naam en het aantal personen waar je mee komt naar: info@dierenkliniekvoorpaarden.nl

De kosten voor de avond bedragen 12,50 euro pp (dit is inclusief koffie en thee en een kleine versnapering). Deze dienen op de avond zelf contant te worden voldaan.