Diagnostiek

Naast het klinisch onderzoek staan ons de volgende diagnostische middelen ter beschikking:

  • Röntgen
  • Echografie
  • Broncho-/laryngoscopie
  • Laboratoriumwerkzaamheden (mestonderzoek, bacteriologisch onderzoek, urineonderzoek, schimmelkweek)

Per heden  (21-10-2021) een update in onze diagnostische apparatuur:

  • Röntgen AGFA/HES Kampen t.b.v de bovenlijn (Hals en Rugfoto’s) verbeterd incl. draadloos panel en raster.
  • Echografie nieuw State-of-the-Art toestel van SIEMENS met implementatie doppler en weefsel-duiding(als in UTC) zodat we nog beter in staat zijn te voorspellen wanneer uw patiënt qua belastbaarheid na peesblessures en gewrichtsbandletsel weer op niveau terug in sport komt.Tevens zeer interessant bij aan en verkoopkeuringen met name op het gebied van de high-suspensory problematiek/discussie.Daarnaast biedt dit ons ook de mogelijkheid om op periodieke basis externe knowhow in te huren t.b.v. nadere diagnostiek aan hart(ruis) en orgaanonderzoek als lever darmen en longen(internistisch onderzoek)waarvoor u dan geen doorverwijzing meer behoeft naar een andere (2delijns) kliniek welke wij op kortere termijn willen gaan faciliteren.
  • Voor een aantal aanvullende diagnostieken(MRI/CT etc.) en (non)chirugische doorverwijzingen zullen wij in volgorde van voorkeur en resultaten uit het verleden een blijvende relatie willen behouden met EquiTom(B),Dierenkliniek Emmeloord en Dierenkliniek de Lingehoeve.
  • Daarnaast verwijzen wij ook in collegiale tevredenheid door naar: Dap Bodegraven(Laryngoscopie) Paardenkliniek Wapenveld (Arthroscopie),Dap Krommerijnstreek(drs.Jan Kroes gebitten), Dierenhospitaal Visdonk-Roosendaal,Universiteit Gent en Faculteit Diergenesskunde Utrecht (EMG,internistisch,kwantitatieve kreupelheidsdiagnostiek Qhorse)